Selecteer je taal

Werkschoenen voor de veeleisende professional

Home Werkschoenen voor de veeleisende professional
Werkschoenen voor de veeleisende professional

De vakantie is weer voorbij

De vakanties zijn weer voorbij en dus weer tijd voor een nieuwe start op je werk. Een goed moment om je outfit weer even helemaal up-to-date te brengen. Nieuwe kleren en nieuwe werkschoenen horen er af en toe gewoon even bij. Vooral als je voor je werk aan bepaalde eisen moet voldoen qua uitstraling, hygiëne en belasting. In dit blog besteden we vooral aandacht aan de werkschoenen die mensen in de zorg, horeca en wellness gebruiken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf?
 

Comfort

Hoewel de werkgever eisen zal stellen aan je werkschoenen staat comfort toch wel op nummer één als we het hebben over prioriteiten. Aan welke eisen de schoenen (of klompen) ook voldoen, je moet er goed op kunnen lopen. Als je binnen enkele uren al zere en vermoeide voeten krijgt, dan zul je ze snel niet meer willen dragen. Het gewicht van werkschoenen, de demping en de materialen waarvan ze gemaakt zijn, zullen het verschil maken.
Suecos comfort
De meeste professionals, of het nu in het ziekenhuis, restaurant, hotel of sauna is, lopen enorm veel. Soms wel 12 kilometer op een dag. Dat is gewoon topsport en dan heb je ook goede schoenen nodig waar je de hele dag goed op kunt lopen. Het lijkt logisch, maar comfort is niet bij iedere medische schoen, klomp of sneaker de eerste prioriteit bij het ontwerp. Antibacterieel, naden, antislip, stalen neus, kleur en design zijn bijvoorbeeld eigenschappen die door ontwerpers als eerste eisen op het schetsblok komen te staan. Bij Suecos is dat anders, want daar staat comfort op 1, waarbij de andere eisen simpelweg als randvoorwaarden worden gesteld. Dit lijkt niet zo schokkend, maar in de praktijk maakt het veel verschil.
 

De mogelijkheid voor het gebruik van inlegzolen

Dat de ene voet de andere niet is, zul je vast wel weten. Een hoge wreef, brede of juist smalle voeten, doorgezakte voet of hielspoor. Je kunt wat problemen aan je voeten hebben. En als je dan die 12 kilometer moet maken, dan kun je daar vrij verdrietig van worden. De behoefte aan inlegzolen in je werkschoenen is dan bijzonder belangrijk. Of deze nou op maat gemaakt zijn, of confectie zooltjes, er moet ruimte in de werkschoenen zijn om ze kwijt te kunnen. En dan helpt het natuurlijk niet als de binnenzool vast zit of dat er zo weinig ruimte in de schoen zit om een steunzool in kwijt te kunnen.
 

Schokdemping voor je gewrichten

Enig idee ook welk effect schokken door het lopen op je gewrichten hebben? En welk gevoel je daar aan het einde van de dag door kunt hebben? Juist, behoorlijk en dus wil je niet dat je schoenen hard zijn. Door harde zolen krijg je vermoeide voeten, een zere rug en op drukpunten ontstaat een behoorlijke plakkaat eelt. Klinkt niet heel aantrekkelijk toch?

Het materiaal waar de schoenen en in het bijzonder de zolen zijn gemaakt, is belangrijk. Het moet niet te hard zijn, want dan komen er harde dreunen op je gewrichten. En ze moeten ook niet te zacht zijn, want goede steun is belangrijk. Suecos schoenen en klompen zijn gemaakt van het zogenaamde X-Cell materiaal. Een super licht materiaal van een antibacterieel foam, waar ook lucht in zit. Dat maakt de zolen van de schoenen zo licht. Maar verder is het materiaal ook bijzonder veerkrachtig. Bij andere schoenen zoals bijvoorbeeld Sketchers, zakt de zool na veel lopen wat in. Daardoor gaat de demping er uit. Je moet dan na een paar dagen de zolen laten rusten, voor je er weer op kunt lopen. Suecos is anders. De veerkracht en dus de ontlasting van je gewrichten neemt helemaal niet af. Hoeveel je er ook op loopt. Daarom kunnen we met Suecos garanderen dat je een veel minder vermoeid gevoel zult hebben op deze schoenen en klompen. Benieuwd? Probeer het zelf !
 

Duurzaamheid en belasting

Wanneer je zoveel loopt en staat, dan hebben je spieren en gewrichten behoorlijk wat te verduren. Maar ook je schoenen worden fors belast. En daar moeten ze natuurlijk wel tegen kunnen. Suecos is daar speciaal voor gemaakt, dus dat is geen probleem ! Suecos schoenen zijn wat dat betreft echte kilometer vreters.
 

Het oog wil ook wat

Suecos zilver en gouden sneakersVan oudsher hebben schoenen voor de professional nou niet bepaald het imago dat het er mooi uit ziet. Het moet vooral functioneel zijn. Maar omdat het oog ook wat wil, heeft Suecos daar speciale aandacht aan besteed. Met leuke kleuren om de boel wat vrolijker te maken. Maar ook het ontwerp van bijvoorbeeld de sneakers is fraai. Sportief design met mooie kleuren. Dus het past bij iedere outfit. Had je trouwens de gouden en zilveren sneakers al gezien? Witte sneakers of zwarte schoenen zijn natuurlijk heel veilig, maar je gaat pas echt stralen met een paar van deze glimmende gympen !
 

Suecos helpt je moeiteloos de dag door

Het zal duidelijk zijn dat Suecos jou als professional bijzonder goed kan helpen om de dag met vele kilometers onder de zolen door te helpen. Je zult aanzienlijk minder zere en vermoeide voeten hebben dan je gewend bent met andere schoenen. En dat is wel zo prettig, nietwaar?

Meer zien van de schoenen en klompen van Suecos? Kijk dan gerust even rond in onze shop.

      06-09-2019 15:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies